LAPD Valley Bureau Headquarters and Traffic Division

Los Angeles, California
Completed

Elegance and efficiency come together to create a cost effective, functional, and flexible facility.

Client

City of Los Angeles, Bureau of Engineering

Project Size

34,000 sf
230-car parking structure

Building Performance

LEED-NC Certified

Awards

City of Los Angeles Cultural Affairs Commission Merit Award

Los Angeles Business Council Community Impact Award

Professional Services

Architecture
Interior Design

This facility is one of many new police stations funded by Proposition Q, all of which faced compressed schedules and tight budgets to maximize the return on the public investment.

RNL developed a unique three-story solution that meets all of the functional requirements of this facility including an Emergency Operations Center for the Valley, and Booking/Temporary Holding that meet the Department of Corrections standards. It also contains highly flexible office space with the technology infrastructure to meet both today’s and future needs, as well as unknown changes in mission, program and/or technology. In addition, the builiding provides efficient and cost effective parking for both operational vehicles and personal vehicles, while achieving design excellence with elegant massing and expressive tectonics. This facility has achieved a LEED Certified level.