Clayton Lane Mixed-Use

Denver, Colorado
Completed

Clayton Lane provides parking with street-level retail in Denver’s thriving Cherry Creek retail/commercial district

Client

The Nichols Partnership

Project Size

236,000 sf

Awards

American Institute of Architects, Colorado Chapter Merit Award

Colorado Construction Magazine Gold Hard Hat Award, Outstanding Private Project

Professional Services

Architecture
Landscape Architecture

RNL, in association with Shears+Leese Architects, was selected to design this mixed-use parking facility in Denver’s Cherry Creek neighborhood. The new facility occupies a former parking lot for the Sears Roebuck Company, one of the very first retailers in this thriving retail/commercial district. The project was designed to address future parking needs for the shopping district, the neighborhood, Sears, and the balance of the Sears Master Plan development.

The new facility provides 450 parking spaces on five levels and a basement. Approximately 16,000 sf of street-level retail buffers the parking from the street and extends the pedestrian scale and character of the urban streetscape, a central feature of the neighborhood. The upper levels of the structure step back to further minimize the scale of the building and maximize daylight exposure on the street. The upper levels also provide additional area for office space. Brick, native stone, several types of glass and open metal grilles are dynamically composed on the exterior facades, reflecting the progressive nature of Cherry Creek and suggesting a direction for future development.

Meet the team

Clayton Lane Mixed-Use

Rich
von Luhrte

Senior Principal
Emeritus Board Member

In service to community and profession, Richard L. von Luhrte has made our communities better places to live, work and visit. You would be hard-pressed to find someone more passionate about placemaking or more committed to advancing the craft of Architecture, and we are proud to have him as a Senior Principal and Emeritus Board Member at RNL.

View Profile